23948sdkhjf

Sigtelse mod 51-årig i sag om YouSee nedbrud droppes

Anklagemyndigheden har lagt sagen mod mand, der var mistænkt for at sabotere dronningens nytårstale, død.
Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod en mand, der har været sigtet for at stå bag nedbrud hos YouSee.

Nedbruddet skete nytårsaften og gik blandt andet ud over dronningens nytårstale. Mere end en million danskere gik på grund af nedbruddet glip af den årlige tale.

Nogle dage efter meldte TDC ud, at nedbruddet var sket på grund af en "bevidst skadelig handling". Og samme dag, 5. januar, anholdt Københavns Politi en 51-årig mand.

Han blev sigtet for hærværk og for at forstyrre den offentlige infrastruktur.

Københavns Politi meldte ud, at manden skulle fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men kort inden retsmødet sadlede man om. Manden blev løsladt.

Det var supplerende oplysninger fra TDC, som i ellevte time gav anklagemyndigheden et andet syn på sagen.

Nu er Københavns Politi så efter knap ni måneders efterforskning nået frem til, at der ikke er grundlag for at opretholde sigtelsen mod ham.

Hos anklagemyndigheden i Københavns Politi oplyser advokaturchef Dorit Borgaard, at man har frafaldet sigtelsen mod manden på baggrund af retsplejelovens paragraf 721, nummer 2.

Den bestemmelse lyder, at hvis "sagens videre forfølgning ikke kan ventes at føre til, at sigtede findes skyldig", så kan anklagemyndigheden lægge sigtelsen død.

Efterforskningen af sagen lægges dog ikke på hylden, men fortsætter i anden retning, meddeler politiet.

Meget tyder i øvrigt på, at man fra TDC's side helt fra begyndelsen har haft en klar idé om, hvordan nedbruddet er sket.

Koncernchef i TDC Pernille Erenbjerg sammenlignede i januar nedbruddet med, at "selv om man har låst sin hoveddør, så vil en person med nøgle stadig kunne komme ind".

Og her ni måneder efter fastholder koncerndirektør Louise Knauer det standpunkt.

- I sådanne sager er gerningsmændene som oftest rigtig dygtige til at skjule deres spor og det kan være svært at bevise den endelige skyld, siger Louise Knauer.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.352